Overzicht cursussen zelf je eigen lingerie maken

De cursus wordt gegeven in Maarssenbroek. Bij een inschrijving van een cursus wordt een aanbetaling gevraagd van € 50,–.  Zodra deze is betaald krijg je een bevestiging. De cursus datum wordt in overleg met jou bepaald. Mocht je om bepaalde redenen een cursusdag niet kunnen komen, dan kan deze binnen 2 maanden ingehaald worden.

Om een cursus lingerie maken te kunnen volgen, is enige ervaring op het werken met de naaimachine, wenselijk.

Alle cursussen zijn inclusief op maat getekende patronen, koffie, thee en frisdrank, maar exclusief de materialen. Bij aanvang van een cursus liggen de patronen voor je klaar. De lunch graag zelf meebrengen.

Basis bh en slip

• De eerste cursusdag gaan we de slip maken. Ondertussen bepalen we de maat van je bh.

• De tweede dag gaan we beginnen met de bh.

• De derde dag maken we eventueel de bh af en nemen we de problemen door waar je mee te maken hebt gehad.

Deze cursus duurt 3 dagen (eens in de week een dag) van 10.00 – 16.00 uur. Data in overleg. De kosten voor deze cursus zijn € 185,-.

Bustier in twee modellen en bijpassende slip.

Er is een model waarbij de ondercup in een puntvorm uitloopt en doorgestikt is. De kantverwerking is minder. Het andere model heeft een gewone ondercup, maar heeft veel kant. De bustier heeft geen beugels, maar de cup is zo ontworpen zodat er toch een correstie optreedt. Onder deze modellen kun je ook een bh dragen.

De cursus duurt 2 dagen. De kosten zijn € 155,-

BH bandeau

Jouw maten worden opgenomen en aan de hand daarvan teken je het patroon over.

De cursus duurt één dag van 10.00 – 16.00 uur. De kosten voor deze cursus zijn €  60,-

Bikini of badpak maken

Dit kan met voorgevormde cups, getekende cups of soepele cups. Het patroon wordt door mij getekend en mag je meenemen. Model in overleg.

Deze cursus duurt 2 dagen van 10.00 – 16.00 uur. De kosten voor deze cursus zijn €  155,-

Bh van padding of voorgevormde cup maken

Het werken met padding of een voorgevormde cup vergt andere vaardigheden dan een ‘gewone’ cup. De eerste dag nemen we het patroon over en gaan de cup bekleden. Dat kan op diverse manieren en welke methode we gaan doen mag je zelf bepalen. Je kunt een cup glad bekleden, met kleine plooitjes of middels een gemaakte mal.
De tweede dag maken we de bh af en nemen de problemen door waarmee je te maken hebt gehad.

Deze cursus duurt 2 dagen (eens in de week of twee weken een dag) van 10.00 – 16.00 uur. De kosten voor deze cursus zijn € 150,-

 

Bandeautop

Het bovengedeelte is hetzelfde als de bandeau, alleen is er een onderstuk aangekomen zodat je dit ook leuk onder een jasje kunt dragen. Deze zijn op vele manieren te maken, volledig kant, kant met lycra, dierenprint, strapless of met sierbanden.

De cusus duurt één dag van 10.00 – 16.00 uur. De kosten voor deze cursus zijn €  80,-

Geurzakjes in de vorm van een body

Wil je ook van die leuke en heerlijk ruikende geurzakjes? We maken er twee die gevuld zijn met lavendel. Dat is een half daagse cursus van 09.00 – 14.00 uur. De kosten voor deze cursus zijn €  25,-

BH met 'zwevende cups'.

Dit is een bh waar geen onderrand onder de cups zit, daarom de benaming. De eerste dag knippen we het patroon uit de stof en gaan we de cups bekleden. (net als bij de padding bh) Dat kan op diverse manieren en welke methode we gaan doen mag je zelf bepalen. Je kunt een cup glad bekleden, met kleine plooitjes of middels een gemaakte mal. De tweede dag maken we de bh af en nemen de problemen door waarmee je te maken hebt gehad.

Deze cursus duurt 2 dagen (eens in de week of twee weken een dag) van 10.00 – 16.00 uur. De kosten voor deze cursus zijn € 150,-

Herenslip

Je kunt een keuze maken uit een boxer, gewone slip of een string. Hoe de slip eruit gaat zien, bepaal je zelf.

De cursus duurt één dag van 10.00 – 15.00 uur. De kosten voor deze cursus zijn €  65,-