Voorraad mannenslips

20170301_144604

Maar weer eens de voorraad slips van manlief aangevuld met door hemzelf uitgezochte stofjes. Het materiaal is katoen met een percentage elastan voor de pasvorm.
Deze slip heeft geen zijnaden en geen middenachternaad. De naden zitten bij de gulp.

De stof is als volgt aan de tailleband vastgezet, zodat het er aan de binnenkant ook netjes uit zit.
De tailleband opmeten en dichtstikken met een stiksteek, openvouwen en afwerken met een dichte zigzag (dit band liet wat rafeltjes zien) Zet dit m.a. aan de slip vast.
De band en bovenkant slip in vieren delen en met een speld aangeven. De band op die punten vastzetten en de rest met een paar spelden vastzetten. De band zet je met de verkeerde kant tegen de verkeerde kant van de stof. Zet de stof vast op een afstand van 1 cm vanaf bovenkant van het band. Als je het lager doet en je slaat de band naar voren, komt het eerste stiksel vrij bovenaan te zitten en dat is niet mooi.
Stik de band erop met een elastische steek. Dat kan o.a. zijn: een vogelpootje, een zigzag, een dubbele naald of stikken met de covermachine. Alles kan, als het maar elastisch is. Dan sla je de band naar voren en stikt deze onderaan vast. Dan zie je aan de voorkant een dubbel stiksel en is de stof aan de binnenkant ook mooi afgewerkt.
De rand is dan ietsje dikker dan dat je het ‘koud’ tegen het band aanstikt, maar volgens manlief voel je dat niet.

De donkere rand is de band aan de binnenkant. Je ziet dat het er netjes uitziet. Het oog wil ook wat. 😉

Gebruikte afbeeldingen:
– Griekenland
– Amsterdam
– Piraten
– Zwavelborsttoekan

Mijn man is Amsterdammer, dus deze stof kon zeker niet ontbreken. Door het gebruik van verschillende banden, krijg je een andere uitstraling van de slip.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *